Kookles

13 december 2018 - Maninjaumeer, Indonesië

Kookles

Op woensdag bestelde Carel tomatensoep, wat hij kreeg: warm water met wat tomaten en uien erin, vrij smakeloos dus. Ook kreeg hij een visje uit het meer, totaal kapot gefrituurd. Op donderdag spraken we met de eigenaar Zut over de bedrijfsvoering. Het blijkt dat hij niet meer is dan een zetbaas, die voor bijna niets zijn werk moet doen. De eigenaar (een Duitser) zit ver weg, laat zich nooit zien en laat door zijn schoonmoeder de bedrijfswinst ophalen. Ik sprak over zijn kookkunsten, en hij was wel in voor een kookles. 's Middags dus naar zijn keuken, smaakvolle soep gemaakt en een soort van curry met tomaten en aardappelen, waarin de vis gegaard werd. Volgens Carel en Zut zeer smaakvol. 

7 Reacties

  1. Bas:
    15 december 2018
    Kun je de kookles van vorige reis weer doorgeven aan een volgende. Wie weet wat deze "kok" er weer mee gaat doen.
  2. Sanne:
    15 december 2018
    Wat leuk!!
    In ieder geval hebben jullie die dag zelf wel stukke beter gegeten 😉
  3. HeRi:
    15 december 2018
    Culinair niveau is daar dus gestegen en jullie navolgers zullen daarom dankbaar zijn; ook al kennen ze jullie niet🤔🙏
  4. Isabelle:
    15 december 2018
    Geweldig Els jouw kookles, wat wat zal Zut gesmuld hebben, wellicht voor het eerst in lange tijd?
  5. Geert:
    15 december 2018
    Klink goed.
    Smakelijk eten
  6. Marianne:
    17 december 2018
    En wat triest het verhaal dat erachter zit :(
    Die zal dit wel vaak gaan koken. Áls hij tenminste het geld heeft voor alle ingrediënten.
    Grts JeZus
  7. Petra:
    18 december 2018
    Leuk jou zo lekker huiselijk bezig te zien en hopelijk wordt het voor de kok op alle fronten beter.
    groet,
    Petra.